Notícies

36é. GRAN PREMI DE CATALUNYA - INTERCLUBS 2017.

Un total de 170 inscrits de 16 clubs de tot Catalunya, tot perfecte.
El temps ens va fer la guitza, però ja se sap, coses de l'hivern!

El dissabte a les 10 del matí es va donar el tret de sortida al 36è GP Catalunya, organitzat per la Unió Excursionista de Catalunya de Sants. 170 participants havien de disputar un gegant a dues mànegues, però a causa del mal temps només van disputar una mànega. Els vencedors en U14 van ser la Clara Balcells del CEAP (55.35) i en Pere Belart del EEC (58.17), mentre que la Mireia Mas del CEAC (55.96) i en Ricardo Fontsare del CEAP (52.48) van ser els campions d’U16. Els més ràpids de la categoria U18 van ser la Clara Cubo del CEAC (53.57) i en Pau Poch del MEGA  (49.72). L’Elisabet Planas-Cano del CEAP (57.30) i en Marc Ingles del EEC (52.55) van ser els millor d’U21, i la Maria Tuneu del CQUIE (1:45.22) i l’Arnau Ferrer del CEAP (47.94) van ser els més ràpids de la categoria U30. Mathieson Raymond del club FAE (56.23) va guanyar en la categoria VET B i en Patrick Comere del CEAP va ser el campió en VET A.

 

 

Resultats del 36è GP Catalunya interclubs.

 

LA CANDIDATURA DE LA UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA SANTS PREMIADA AMB EL PITU FIGUERAS 2016

 

El IV Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2016, un reconeixement als valors de l'esport, ha estat concedit a la Candidatura presentada per la Unió Excursionista de Catalunya Sants. La FCEH farà entrega del guardó durant l'acte de lliurament de premis de la temporada 2015-2016 que tindrà lloc a finals del proper mes de maig. 

El IV Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2016, una iniciativa de la Junta Directiva de la FCEH que té com a objectiu fer visible l'imprescindible paper dels col·laboradors i voluntaris en els esports d’hivern, ha estat concedit a la candidatura presentada per la Unió Excursionista de Catalunya Sants, en la qual es proposa com a candidat al Premi al President de la secció d'esquí, el Sr. Agustí Juan Segarra.

Els membres del jurat, que formen la Comissió d’aquest premi, han decidit reconèixer la gran contribució i constància del Sr. Agustí Juan Segarra com a President de la secció d’esquí alpí de la Unió Excursionista de Catalunya Sants durant 46 anys. El Premi Pitu Figueras 2016 li reconeix la seva tasca de  voluntariat entusiasta duran tots aquets anys. Aquesta candidatura recull l’esperit i els valors de l’esport d’acord amb l’esperit  que el Dr. Josep Maria Figueras va practicar durant tota la seva vida, i es mereix un premi al temps invertit, a l’esforç, i a la dedicació dipositada. 


46 anys de dedicació als esports d'hivern

El Sr. Agustí Juan és soci de la UEC de Sants des de l’any 1966. Fa 46 anys que treballa en el món de la neu, ensenyant a esquiar com a professor i organitzant proves com a Delegat Tècnic de la FCEH.  Ha format part de la Junta Directiva de la Secció d'Esquí de la Unió Excursionista de Catalunya Sants com a Vicepresident primer durant més de 15 anys i més tard com a President. Porta 45 anys organitzant, com a Director, el curset d’esquí alpí per a totes les edats i 35 organitzant la cursa d’esquí alpí del 35è. Gran Premi de Catalunya Interclubs, una de les més antigues que formen part del calendari anual de la FCEH.

A més ha participat com a voluntari en moltes competicions:

  • 3 edicions de la Copa d'Europa d'esquí alpí de La Molina
  • Copa Món d'esquí alpí de La Molina de l'any 2009    
  • 2 edicions de la Copa del Món d'esquí alpí de Soldeu (2012 - 2016)

Agraïments
Des de la FCEH volem donar les gràcies a tothom per les candidatures presentades i agrair el temps dedicat als membres del Jurat que han seleccionat la candidatura guardonada: el President del CEC, Sr. Josep Manuel Puente; el President de CET, Sr. Pere Mesalles; el  Director del Programa de TV3 Temps de Neu, Sr. Toni Real; el Periodista esportiu, Sr. Josep Badia i la Sra. Clara Figueras, filla del Dr. Pitu Figueras. En nom de tot el jurat i de la FCEH encoratgem a tothom a presentar més candidatures en les properes edicions. 

Sobre el Dr. Figueras 
El Dr. Figueres va ser una d’aquelles persones que van dedicar un gran número d’hores al tractament de les lesions produïdes esquiant i que va invertir moltes i moltes hores en els altres. Soci del Centre Excursionista de Catalunya, des de ben aviat es va preocupar d’estudiar la causa dels accidents d’esquí, i a confeccionar un arxiu on relacionava la lesió amb l’entorn, el material i amb l’esquiador. El coneixement d’aquestes dades el va portar a realitzar estudis per tal d’intentar prevenir que l’esquiador es fes mal. Aquesta és de ben segur la causa per la qual li van concedir la Creu de Sant Jordi i la Medalla Josep Trueta. Carismàtic i sempre de bon humor, va ser un home conegut per molts i admirat per tot aquell que coneixia els seus projectes.

Pàgina 1 de 2