Uncategorised

MERCADILLO MATERIAL MUNTANYA OCASIÓ 2023

MERCADILLO2023

El mercadillo de material de muntanya d'ocasió es farà els propers dies 24 i 25 de Novembre de 2023.

Si voleu fer alguna pregunta al respecte podeu fer clic aquí.

Els horaris de venda seran:

divendres 24 novembre: de 18 a 21: hores

dissabte 25 novembre: de 10 a 14 hores i de 16,30 a 20,30 hores.

La recollida de materiales farà el dimarts dia 21 de novembre de 19 a 21,30 hores.

Meteo

Deixem un recull de pàgines web on podeu consultar el tems per planificar les sortides.
Algunes també disposen d'app pel mòbil.

www.meteo.cat

www.meteomuntanya.cat

El Servei Meteorològic de Catalunya és una empresa pública adscrita al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural encarregada de gestionar els sistemes d'observació i predicció meteorològics a Catalunya.

Les funcions de l’entitat s’estableixen a la Llei 15/2001 de Meteorologia. És aquí on s’estableix que el Servei Meteorològic de Catalunya és el responsable d’assessorar l’Administració de la Generalitat per a que pugui fer una adequada planificació del territori, una bona gestió de l’aigua i una bona prevenció dels fenòmens meteorològics, especialment importants en un context de canvi climàtic i emergència climàtica. En casos de previsió de situacions meteorològiques de perill serà Protecció Civil qui activarà o no els corresponents plans d’emergència.

La vocació de l’SMC és ser un servei públic, proper i accessible, que arribi a assolir totes les competències pròpies d’un servei meteorològic nacional. Treballem en la direcció d’una obertura progressiva de les dades als ciutadans, obtingudes gràcies a unes infraestructures adquirides amb diners públics. A la Política de l’SMC manifestem que els seus valors principals són la qualitat, l’eficiència, el rigor, la transparència i l’arrelament al país.

www.aemet.es

L'Agència Estatal de Meteorologia és una Agència Estatal d'Espanya, l'objectiu bàsic de la qual és la prestació de serveis meteorològics que siguin competència de l'Estat. Va ser creada per Reial decret 186/2008 de 8 de febrer de 2008, substituint a l'antic Institut Nacional de Meteorologia amb més de 150 anys d'història.

Actualment, està adscrita al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a través de la Secretaria d'Estat de Medi Ambient. L'objecte d'AEMET, segons l'article 1.3 del Reial decret 186/2008, de 8 de febrer pel qual s'aprova el seu Estatut, és el desenvolupament, la implantació i la prestació dels serveis meteorològics de competència de l'Estat i el suport a l'exercici de l'exercici
d'altres polítiques públiques i activitats privades, contribuint a la seguretat de persones i béns, i al benestar i desenvolupament sostenible de la societat espanyola". Com a Servei Meteorològic Nacional i Autoritat Meteorològica de l'Estat, l'objectiu bàsic d'AEMET és contribuir a la protecció de vides i béns a través de la predicció i vigilància adequada de fenòmens meteorològics adversos i com a suport a les activitats socials i econòmiques a Espanya mitjançant la prestació de serveis meteorològics de qualitat. Es responsabilitza de la planificació, la direcció, el desenvolupament i la coordinació d'activitats meteorològiques de qualsevol naturalesa en l'àmbit estatal, així com la representació d'aquest en organismes i àmbits internacionals relacionats amb la Meteorologia.

www.meteoblue.com

meteoblue proporciona la més alta precisió públicament documentada de dades meteorològiques per a qualsevol lloc del món. Qualitat feta a Suïssa Fent que el big data siguin petits i decisius. Com ho aconseguim? Els models de previsió meteorològica només proporcionen una resolució gruixuda de 2-30 km, que descriu força bé els patrons meteorològics generals ("Demà s'espera un temps assolellat i càlid al nord d'Itàlia"), però té el límit si necessitem informació més localitzada, meteoblue ha desenvolupat models hiperlocals per reduir la resolució espacial a 10 m amb la màxima precisió possible.

www.windy.com

Hola, em dic Ivo i m'encanta el vent! Sóc un pilot d'helicòpter i d'un jet addicte que busca el vent, les onades, els METAR i la neu pols gairebé constantment. Com que la programació és la meva passió, el 2014 vaig codificar Windyty.com com el meu projecte de companyia. La versió original es va inspirar molt en els productes de l'empresa suïssa Meteoblue i en un altre projecte anomenat "Earth", que mostrava partícules de vent animades al globus. He reescrit completament els codis de codi obert de la Terra i també he fet un acord amb Meteoblue per utilitzar alguns dels seus productes en aquell moment. I així va néixer Windyty (anomenada Windy uns anys més tard). El meu objectiu és mantenir Windy petit i ràpid perquè sigui accessible als llocs més allunyats.

 

 

Eleccions 10-N

La sortida (Pontarrons / Camí del segre Alt Urgell) programada per el 10/11 passa al 24/11 degut a la convocatòria d'eleccions a l'estat espanyol.