MatíMecres

Els nostres veïns de L’Hospitalet.

P1000572.JPG

Dia 20 Juny. 8,30h plaça Sants.

MatíMecres de juny

Sants és un barri "fronterer" al sud de la ciutat de Barcelona. Al seu voltant, la ciutat de L'Hospitalet, es fusiona amb l'única i fina línia de separació que representa la Riera Blanca. Tot i això, el nucli històric de L'Hospitalet queda lluny i el que tenim al costat són barris dels anys 60/70 del segle passat en ple bum de la construcció i que han estat molt massificats. Sempre seguint el fil de la Barcelona del 92, l'Àrea Metropolitana també se'n va beneficiar i va esponjar espais industrials molt deteriorats i finques rústiques convertint-los en jardins i creant pulmons verds enmig dels grans blocs de pisos dormitori. Seguirem doncs, aquests espais fins, pràcticament, el cor de L'Hospitalet i tornarem a Sants trepitjant més verd del que ens podem imaginar.

Llegeix més...

MatíMecres Collserola

Dia 24 de maig de 2017

Sortida a les 8 del matí de la Plaça de Sants.

 

Ruta: Vallvidrera (estació superior del funicular), El Pantà, Sta. Maria de Vallvidrera, Torre de Collserola, Tibidabo, Observatori Fabra, Parc de la Font del Racó, Av. del Tibidabo (tranvia Blau).
Llegeix més...

MatíMecres de Nadal

P1010026.JPG P1010044.JPG

Dia 13 desembre

El MatíMecres surt a la tarda i per un dia es converteix en TardaMecres.

Aquest cop sortirem a la tarda. El motiu, gaudir de les llums del Nadal, els pessebres, els tions...
Anirem per la Barcelona vella i aprofitant que és Santa Llúcia, ens endinsarem a la fira de Nadal a la plaça de la Catedral (al menys ho intentarem). Acabarem amb un petit berenar com a comiat d’aquesta mini temporada de prova que ens hem de felicitar pel seu l’èxit i que tant ens ha animat a seguir amb aquesta activitat.

Llegeix més...

Ruta Badalona (Litoral nord)

Badalona-125618.jpg

MatíMecres.

Aquest cop visitarem uns dels nostres veïns del nord. Anirem a la ciutat de Badalona, que dins encara del Barcelonès, és el límit comarcal amb els Vallessos i el Maresme. Situada al nord del riu Besòs, la seva història és remunta al neolític, després als ibers, però són els romans els que li donen el nom de Baetulo al voltant de l'any 100 a/c. El poble de pescadors que sempre havia estat, es manté fins al segle XVIII que comença a industrialitzar-se, però és al segle XIX, amb l'arribada del primer ferrocarril de l'estat espanyol, quan la seva expansió és imparable i no sempre ordenada. Avui podem veure una ciutat costanera que lluita per la seva transformació a millor inclús aprofitant estructures industrials en desús com el pantalà del Pont del Petroli.

Llegeix més...

Pàgina 1 de 2