mod_breadcrumbs_adv

Excursions

Una volta per Montgat i Tiana

 

800px-Túnel_ferroviari_del_turó_de_Montgat.jpg

10 Kms. mixtes 3,30 hores

Dia: 20 de setembre de 2023

Aquesta primera sortida de la temporada ens portarà a Montgat, una població de costa al costat de Badalonaque és famosa per haver tingut i encara te, el primer túnel ferroviari de l’Estat. Sembla mentida que el modest turó de Montgat, a tocar de mar, fos foradat a pic i pala, per passar-hi les vies de la primera línia ferroviària d’Espanya. Avui dia, segurament l’haguessin esmicolat sense miraments. Així doncs, la historia de Montgat, tant lligada al ferrocarril,ens mostra una senyorial porta d’entrada i sortida pel nord de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Llegeix més...

La Vall d’Olzinelles – Sant Celoni - (Vallès Oriental)

la-vall-dolzinelles-a-sant-celoni.jpg

Dia 12 de Març 2023.
Sortida a les 7,30 hores, Plaça de Sants de Barcelona.

Olzinelles és una vall per descobrir. Així doncs, amb aquest itinerari gaudirem dels valors botànics i paisatgístics d'aquesta vall del vessant obac del massís del Montnegre. També descobrirem la relació entre l'ésser humà i el medi, al qual ha ocupat i alterat, tal com demostren les masies pairals escampades per la zona o l'església de Sant Esteve d'Olzinelles.
Si us agraden els arbres monumentals, l'heu de fer. El cant dels ocells us acompanyarà al llarg de bona part del recorregut. En el transcurs d'aquesta ruta anirem descobrint els valors paisatgístics de la vall: cultius, pastures, bosc de ribera, grans arbres singulars (tant autòctons com ornamentals), i la muntanya, plena d'alzines sureres.

Llegeix més...

Pàgina 1 de 11