mod_breadcrumbs_adv

Notícies

Gel i clima l'escalfament global.

410364578_3662383217379870_4336824869598925903_n.jpg

40 anys de seguiment de les glaceres

JORDI CAMINS JUST va néixer i viu a Igualada. Cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona, és Màster Tècnic per l'Institut d'Estudis Superiors Econòmics i d'Assegurances.

http://www.gelicehielo.com

Observador glaciòleg. Entre els anys 1982 i 1985 va inventariar i catalogar les glaceres dels Pirineus, fent-ne el seguiment constant de la seva evolució. Ha participat en expedicions a glaceres i muntanyes de tot el món.  Dedica part del seu temps a la formació didàctica i a la divulgació dels efectes que el canvi climàtic causa al planeta, utilitzant com a eina principal la fotografia comparativa.

És membre del GECCC (Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya). Guardonat amb el “Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya”.  Col•labora amb diverses universitats i organismes. És autor de nombroses publicacions entre les que destaquen:

El canvi climàtic a les glaceres dels Pirineus; La Glacera d’Aneto, efectes del canvi climàtic en imatges; Los 100 últimos glaciares del sur de Europa; Glaceres 2016 – Pirineus-Alps-Antàrtida i Patagònia; Pirineos, glaciares desde el aire; Glaciares 2021 – Pirineos (El aumento de la temperatura en los Pirineos triplica la media mundial – Inventario de los glaciares pirenaicos).

 

 

RESSENYES GARRAF

Penjem les ressenyes originals de les vies obertes a la cantera de Garraf i Penyasegat de la Falconera per tal de preservar els noms originals i els seus aperturistes.

Carta page 0001

Llegeix més...

REOBRIM EL ROCÒDROM

Obrim

Tot esperant que estigueu bé, tenim una bona notícia, ja podem tornar a obrir el rocòdrom.

Serà a partir del dia 8 de Juny, inicialment només per sòcies en la zona exterior per escalar amb corda i amb limitació de 2 usuaris, de dilluns a dijous de 19 a 21 hores, per poder netejar en acabar.
 
Si teniu qualsevol dubte pregunteu al mail same@uecsants.cat 
 
És molt provable que si entrem en la fase 2 el mateix dia 8 de Juny, també es pugui utilitzar la zona interior per altres persones, en aquest cas us avisarem i enviarem de nou el protocol actualitzat.
 
Per altra banda de moment l'entitat seguirà tancada degut a que totes les activitats estan suspeses, però us atendran al mail o per telèfon si teniu que fer alguna gestió.
 

Assemblea SAME 2015

Convoquem a l'assemblea de socis de la SAME per el proper dimarts 13 d'octubre a les 20:00 hores a la sala de juntes de l'entitat.

Ordre del dia:

- Organització Mercadillo 2015.
- Futur de la SAME Sants. Incorporació de nous membres a la junta.
- Precs, preguntes i suggeriments.

Curs esquí de muntanya (Febrer - Març 2015)

Curs esqui

El proper mes febrer i març l'Escola de Muntanya ofereix el curs d'esquí de muntanya.

Si esteu interessats en apuntar-vos o fer alguna consulta sobre el curs podeu contactar per mail

Objectius del curs i continguts:

L’objectiu d’aquest curs és oferir un aprenentatge correcte i segur a aquelles persones que volen iniciar-se en aquesta activitat de muntanya. Quan la gent coneix i domina bé la tècnica, pot plantejar-se objectius més atractius i complexes.
És important conèixer i habituar-se a les tècniques bàsiques de progressió i seguretat per poder realitzar ascensions de dificultat mitja de forma autònoma.

  •  Coneixements bàsics sobre el material utilitzat a l’esquí de muntanya.
  •  Coneixements bàsics de d’ascens esquís sortides, ascensió a un cim.
  •  Conexiements bàsics de tècnica alpina(progressió sense ésquís).
  •  Coneixement del medi. Nivologia i allaus
Llegeix més...

Pàgina 1 de 3